Dit kan natuurlijk verschillen per baby. Een te vroeg geboren baby heeft namelijk vaak meer moeite om het lichaam warm te houden dan een voldragen baby. Ook heeft het seizoen invloed op het dragen van een muts. Eigenlijk kan een baby vaak én lang een muts dragen. Alleen wanneer de baby gaat zweten, of op een andere manier laat merken dat het oncomfortabel zit, kan je altijd het mutsje af doen. Na de eerste paar weken is het vaak onnodig om een muts in huis te dragen, omdat het simpelweg te warm is. Het stofje van een babymuts kan ook het verschil maken voor de baby. Als de babymuts is gemaakt van dun stof, is het minder geschikt voor de winter.

Waarom is het slim om een babymuts te dragen?

Aangezien baby’s het sneller koud hebben én veel warmte verliezen via het hoofdje, is het erg belangrijk om een goede baby muts te hebben. Baby’s zijn erg gevoelig en kunnen snel een griepje oplopen na veel warmte verlies. Dus om dat te voorkomen is het ook handig om een babymuts aan te schaffen. Het is ook belangrijk dat het mutsje goed aansluit op het hoofdje van uw baby. Een te groot of te klein mutsje zorgt niet voor optimale bescherming van het hoofd van uw baby’tje. Een petje is ook belangrijk tijdens de zomermaanden. De felle zon is slecht voor uw kleine baby’tje en een petje kan hierbij helpen. Op onze website hebben wij een Cap, dat de ogen en het hoofdje van uw baby’tje beschermd.

Newborn fotoshoot

Ook zijn er babymutsen speciaal voor foto’s. Dit zijn erg leuke en schattige mutsjes om bijvoorbeeld een fotoshoot te doen. Er zijn veel verschillende soorten. Van een drakenmuts tot een pilotenmuts. Deze foto’s kun je maken in elk seizoen van het jaar. Deze mutsen zijn vaak niet bedoelt om warmte vast te houden. Maar meer voor wanneer je een baby fotoshoot wilt doen.

 

Zacht gebreide Babymuts